HOME          GLAS AVATARA        GLAS POKLONIKA         SARVA DHARMA         SIMBOLIZAM U HINDUIZMU          VELIKE DUŠE

NOVOSTI        VETERANI       VIDEO         MP3        KNJIGE       CD-i        LINKOVI        KONTAKT

        

 

KNJIGE- izdanja Sai Organizacije

 

KNJIGE - druga izdanja

Riječi Isusa i Sai Babe

Satyopanišad

Hodočašće u Badri

Sai Baba govori Zapadu

Sai Baba govori o odnosima

Sai Baba govori o svijetu i Bogu

Sai Baba govori o psihoterapiji

Sai Baba govori o odgoju

Naš Sai s one strane čuda

Sai Baba - svetac i psihijatar

Avatar

Sve informacije na tel: 01 3697 292

 

 

 

Riječi Isusa i Sai Babe

 

 

Isus

 

Riječi Isusa

i

Sai Babe

 

 

Knjiga sastavljena od usporednih citata iz Evanđelja i Sai Babinih govora i izlaganja, koja ukazuje na istovjetnost poruke i učenja Isusa, Učitelja čo­vječanstva od prije 2000 godina, i Sai Babe, da­našnjeg Učitelja čovječanstva. Ljubav, istina, ispravnost življenja i ponašanja, mir u srcu, nenasilje, vjera u Boga i predanost Bogu, povjerenje u Božju Providnost, služenje Bogu u čovjeku, u svakome, u svakom živom stvoru, pretpostavljanje duhovnog stremljenja materijalnim željama i bogatstvu – jedna te ista poruka onda i sada, mada izrečena razli­čitim riječima.

Knjiga u kojoj Sai Babina obja­šnjenja i upute rasvjetljavaju mnoge Isusove pouke koje nismo do kraja razumjeli. Kao da je nekako sve sjelo na svoje mjesto. Tako nam je Isus sa svojim učenjem postao još bliži, razumljiviji, veći i veličanstveniji. Konačno možemo shvatiti što znači njegovo: "Ja sam Put, Istina i Život!" Pa Učitelj je došao svojim primjerom svjedočiti Istinu, pokazati Put svakome tko je voljan krenuti njime i voditi ga korak po korak u Život, u stvarni, vječni Život koji je toliko različit od ove iluzije koju mi, u svome neznanju, smatramo životom. Do­šao nam je pokazati kako da, slijedeći njegov primjer i upute, po­stignemo Oslobođenje od iluzije i dobijemo na kraju puta od nebeskog Oca isto što je dobio i on – Kristovu Svijest ili Prosvjet­ljenje.

 

 

KNJIGE

 

utočište

 

Satyopanishad

 

Satyopanišad

1 i 2

 

 

“Tekstovi upanišada predstavljaju okvir koji se prepoznaje po težnji za božanskom mudrošću skladnom i punom poštovanja pod budnim okom voljenog Učitelja. Moja je velika sreća što mi je Bhagavan Baba dopustio u Kodaikanalu da sudjelujem na retreatu koji je tematski bio posvećen upanišadama, a trajao je četiri godine tijekom ljetnih razdoblja. U tom retreatu sudjelovala je odabrana skupina studenata i jedno ili dvoje posjetitelja. Baba ih je poticao da postavljaju pitanja i iskažu svoje dvojbe. S mnogo strpljenja i ljubavi odgovarao je na pitanja o brojnim temama - političkim, gospodarskim, socijalnim, psihološkim, metafizičkim, moralnim, odgojno-obrazovnim, znanstvenim i kulturnim. Vođen Njegovim božanskim nadahnućem, osjećao sam da ih trebam kronološkim redom zapisati u svoj dnevnik. Ti razgovori, dakle, čine ovu upanišadu. Stoga sam ih pobožno nazvao Satyopanišad.

(Anil Kumar, autor)

 

 

 

KNJIGE

Badri

 

Badri

 

Hodočašće u Badri

 

Nova knjiga Smt. Vijayakumari, autorice knjige Ti si jedino utočište, u prijevodu Stanke Hrabač.

Riječ je o uzbudljivom i dirljivom opisu legendarnog Sai Babinog hodočašća u poznato svetište Badri u Himalayama. Među rijetkim sretnicima odabranima da prate Svamija na ovome putu bila je i Smt. Vijayakumari, autorica ove knjige, koja “…zaviruje iza kulisa događanja, oduševljeno i sa zanosom otkriva sitne radosti koje su treptavo svjetlucale u božanskoj prisutnosti Sai Babe, uvijek svjesna nevjerojatne milosti što se našla u odabranoj grupi poklonika koje je Sai vodio sa sobom, želeći da dožive bezobličnog Narayanu u društvu Sai Narayane.” (Stanka Hrabač, prevoditeljica)

Knjiga ima 165 stranica, ilustrirana je originalnim crno-bijelim fotografijama s tog puta i podijeljena na tri cjeline: S utjelovljenim Bogom do božanstva u svetištu, S Parthi Narayanom kod Badri Narayane, S Vidljivim do Nevidljivog

 

KNJIGE

 

 
       

  Zapadu

 

Sai Baba govori Zapadu

 

 

 

“Sai Baba, Avatar našega vremena, u ovoj se knjizi obraća ljudima Zapada: on je ovo djelo diktirao dr. Stephanu von Stepskom-Doliwi, preko unutrašnjega glasa.

Sai Baba ovdje na ljubazan način otkriva brojne istine o partnerstvu, liječenju, ishrani, religiji, duhovnosti, karmi i reinkarnaciji.

On to čini uz pomoć 366 priopćenja, po jedno za svaki dan u godini, koja ne samo što nadahnjuju naš duh nego i duboko diraju naše srce.”

 

 

KNJIGE

 
       

Odnosi

 

Sai Baba govori o odnosima

 

“Ova knjiga govori o Sai Babinim stavovima s obzirom na odnose: o tome kako bi se mi na njih trebali duhovno, intelektuaino i osjećajno pripremiti da bismo mogli živjeti u ispunjavajućem partnerskom odnosu. On nas istovremeno podučava kako da se odnosimo prema teskoćama. On pokazuje putove kako da izbjegnemo raskide odnosa, i kaže nam što možemo odnosno trebamo napraviti nakon što je neka veza pretrpjela neuspjeh.”

 

KNJIGE

 

 
       

Svijet

Sai Baba

govori

o svijetu i Bogu

 

“Sai Baba, Avatar ovoga vremena, u ovoj je knjizi dr. Stephanu von Stepskom-Doliwi diktirao priče, u kojima uz pomoć usporedbi prenosi znanje o životu.

Sai Baba kaže, daje život najboiji učitelj. On zbog toga priča o raznim sudbinama, koje nas duboko diraju i time daju priliku da sami sebe promatramo i ucimo.”

 

KNJIGE

 

 
       

Psihoterapija

 Sai Baba

govori o psihoterapiji

 

U ovoj knjizi Sai Baba prikazuje koje su odlike dobrog terapeuta, na što bi isti trebao obraćati pozornost – i po čemu se prepoznaje uistinu dobra terapija.

On daje svoje mišljenje o različitim oblicima terapija i ukazuje na novu, vrlo uspješnu metodu.

Ovom knjigom Sai Baba brojnim terapeutima, onima koji su u potrazi za terapijom kao i zainteresiranim laicima daje u ruke veliku orijentacijsku pomoć, jer pokazuje koji su kriteriji odlučujući za uspjeh odnosno neuspjeh terapije.

Ova je knjiga sretan spoj duhovnosti, tilozofije, psihologije i psihoterapije.

Za bolje razumijevanje ove knjige dr. Stephan von Stepski-Doliwa preporuča čitanje njegove knjige Teorija i tehnika analitičke terapije tijela, jer se ova knjiga na nju oslanja i nadovezuje.

 

KNJIGE

 

 
       

Odgoj

 

 Sai Baba

govori

o odgoju

 

U ovoj knjizi Stephana von Stepskog-Doliwe, Sai Baba opisuje što roditelji mogu dati svojoj djeci, kako ih mogu voditi i odgojiti da postanu sretni i uspješni ljudi.

Pritom ne govori samo o temeljnim filozofskim i duhovnim pitanjima, nego i o sasvim konkretnim problemima kao što su prehrana, odijevanje, odgoj i obrazovanje, liječenje bolesti, odnos prema hiperaktivnosti ili visokoj nadarenosti.

Ovo je sveobuhvatno djelo, od kojeg će velike koristi imati svi koji se bave odgojem – učitelji i odgojitelji, a posebno roditelji.

 

KNJIGE

 

 
       

Cuda

 

 Naš Sai

s one strane čuda

 

O vedama i mantrama

Što se događa kad izgovaramo mantru.

Sādhana povezivanje s kozmičkom sviješću.

"Deja vu" efekt

Zašto yogini zaustavljaju kucanje srca?

Pokretanje kundalini

Sedam mudraca

Śivalinga

Zašto su rišiji živjeli 2000 godina?

Zašto nam nedostaje mistično iskustvo zvano ljubav ili Bog?

Osobno čudo - vjera

Kako se računa vrijeme ovog svemira?

Zašto cijela kreacija jednom mora prestati?

Što se događa za vrijeme daršana?

i druge zanimijive teme...

 

KNJIGE

 

 

  

 

 
       

 

Psihijatar

 

 Svetac i psihijatar

 

Jedna od prvih, davno rasprodanih knjiga o Sai Babi, u prijevodu Vesne Krmpotić, izišla je ponovo!

"Dr. Samuel Sandweiss u svojoj knjizi o Bhagavanu Sri Satja Sai Babi, koja je istinska pobuda razmišljanju, otvara prema čitaocu tri glavna prilaza: prvi je njegova fascinantna priča o vlastitim iskustvima s Babom; drugi je njegov dubokop kao psihijatra, u sam korijen psihijatrije, te potonje otkriće da je ono što se naziva psihijatrijom tek jedna nepotpuna znanost kojoj trebaju vrlo bitna upotpunjavanja iz oblasti duha i svjesnosti, ako bi da istinski bude djelotvorna; i treći su navodi Babinih napisa i govora, i to onih njihovih dijelova koje je dr. Sandweiss smatrao ključnima za poruku Babina učenja.

Listajući stranice na kojima su navedeni ti ključni odlomci lako ćemo vidjeti da je izbor dra Sandweissa dobar izbor. Baba o avatarstvu; Baba o devet vrsta pobožnosti; Baba o odnosu pojedinca i društva; Baba o sadhani; ovi i drugi stožerni navodi upućuju nas u samo srce Satja Sai filozofije.

Dr. Sandweissovo vlastito iskustvo s Babom ne samo da je zanimljivo, ono Je i vrlo tipično. On najprije nalazi sebe razglavljena i rascijeljena, a potom biva ucijeljen u svjetlu duha. Postupno se osipa i »majmunski um«, prestaje se batrgati; a nadomješta ga prava tankoćutnost i prijemčivost. Dopuštajući svojoj nevjerici da leti tako visoko i tako dugo koliko samo može, on svejedno shvaća da, ako ima ikakva poštenja u sumnji, ona mora priznati i prihvatiti postojanje duše i transcendentalne stvarnosti – nove dimenzije svemira. On takoder dokučuje istinu o ulozi avatara u ljudskim zbivanjima. Ukratko, dr. Sandweiss doživiljava dubok preobražaj. On postaje drukčiji, i postajući drukčiji, zadobiva novu duhovnu protegu.

Ta se promjena odražava u dosljednom stavu prema vlastitoj profesiji – profesiji psihijatra. Ono što je potrebno to je: biti znalac svijesti." (Vinayak Krishna Gokak u predgovoru knjizi)

Knjiga ima 292 stranice i podijeljena je na dva dijela:

1. Put  2. Povratak kući

 

KNJIGE

 
       

Avatar

 

Avatar

  Pojava Avatara uvijek je, u svakomu dobu, spektakularan događaj, od velikoga utjecaja na religiju i kulturu, na stanje u društvu, to jest, na moral, nadahnuće i rad, na sveukupnu sudbinu ljudi.

Sai Baba, za razliku od nekih proroka, ne uspostavlja neku novu religiju, novo Božje ime i lik, već povezuje temelje svih dosadašnjih duhovnih objava - od Veda do Kurana. Prema tomu, Babu ne treba shvatiti kao začetnika nove religije, već kao obnovitelja suštinske ljudske duhovnosti.

Ni u jednoj od hagiografija svijeta nećemo naći lik sveca, koji je toliko toga učinio i postigao, toliko toga ostvario (u graditeljstvu, obrazovanju, u skrbi za bolesne i zanemarene, u susretima s poklonicima svih nacija i religija), i tako bez prekida, tako iz dana u dan, od djetinjstva do visoke starosti. Nitko nije svojim zornim primjerom nadahnuo tolike i slavne i bezimene da se priključe akcijama dobrotvorstva (seve) i da stave svoje znanje, vrijeme, trud i novac u službu brojnih pothvata, koji mijenjaju svije(s)t.

Vesna Krmpotić, autor

 

KNJIGE

 

++

 

 

 

 

   Sve informacije na tel: 01 3697 292